Završna konferencija projekta u Rumi

Završna konferencija IPA projekta „Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani“ održana je 20. travnja 2015. godine u svečanoj sali Srednje poljoprivredno prehrambene škole „Stevan Petrović – Brile“ u Rumi. Završna konferencija bila je namijenjena svim dosadašnjim sudionicima projekta u bilo kojem obliku te je ujedno označila i završetak ovog dvogodišnjeg projekta.

Prisutne su pozdravili ravnatelj škole i domaćin Milan Pupovac, predstavnica Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu Erna Šumec, pokrajinski zastupnik u Skupštini AP Vojvodine Nenad Borović, projektna koordinatorica s Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Maja Manojlović, koordinatorica projekta iz Regionalne razvojne agencije “srem” Sanja Stupar, koordinatorica projekta iz Hrvatske agencije za hranu Sanja Miloš i sam voditelj projekta Zdenko Lončarić.

Nakon pozdravnih riječi i pauze za kavu i medije, profesorica Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Maja Manojlović održala je predavanje i predstavila cjelokupne rezultate projektnih istraživanja na projektnim farmama u Srbiji. Slične rezultate predstavila je i docentica Brigita Popović s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku koja je detaljno predstavila sve rezultate analiza s područja Hrvatske. Prije rasprave, posljednje izlaganje imala je Jovana Dimov, asistentica voditelja projekta sa srpske strane koja je govorila o provođenju aktivnosti od samog početka projekta.

Za sam kraj, završnu riječ je ponovno imao domaćin, ravnatelj škole Milan Pupovac koji se svima zahvalio na sudjelovanju u projektu i zaželio uspjeh u daljnjim aktivnostima i nastavku provođenja ciljeva ovog projekta.

Ovom konferencijom uspješno se završio projekt AGRI-CONTO-CLEEN čiji će se rezultati proučavati i objavljivati u godinama koje tek dolaze.