Prezentacija rezultata IPA projekta na 49. Savjetovanju agronoma Srbije

U organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtlarstvo iz Novog Sada, od 25. do 31. siječnja 2015. godine, na Zlatiboru je održano 49. Savjetovanje agronoma Srbije. Članovi projektnog tima IPA CBC projekta „Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani“ s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, te s Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu sudjelovali su na savjetovanju.

Pri tome je doc. dr. sc. Brigita Popović s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku iznijela rad „Mineralna i organska gnojidba na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u pograničnom području Hrvatske i Srbije“. Riječ je o prezentaciji istraživanja provedbe agrotehničke mjere gnojidbe na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te rezultata analiza tla s naglaskom na razlike u opskrbljenosti tla pristupačnim fosforom i kalijem u prekograničnom području.

Budući da tijekom posljednjih nekoliko godina Savjetovanje agronoma na Zlatiboru posjećuje više stotina poljoprivrednih proizvođača i znanstvenika, prezentacija rezultata je pobudila interes brojnih sudionika savjetovanja te su obzirom na provedbu projektnih aktivnosti ostvareni značajni kontakti sa zainteresiranim znanstvenicima i proizvođačima.